Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τί κάνουν τα κατοικίδια όταν το σκάνε από το σπίτι;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τί ακριβώς κάνει η γάτα ή ο σκύλος σας όταν... ξεπορτίζουν; Για να το μάθετε, δεν είναι ανάγκη να κάνετε τους ντετέκτιβ και να τους ακολουθείτε κατά πόδας. Μπορείτε απλώς να προμηθευτείτε την ειδική κάμερα...

Πρόκειται για το Eyenimal, μια κάμερα που προσαρμόζεται σε κάθε κολάρο γάτας και σκύλου και να βιντεοσκοπήσει τις περιπέτειες των δίποδων φίλων μας, όταν ξεπορτίζουν!

Σχεδιαστής της κάμερας είναι ο Παριζιάνος Πάολο Τεχέιρα, ο οποίος όταν έχασε τη δουλειά του το 2008, αποφάσισε να στήσει μια επιχείρηση για τη μυστική ζωή των ζώων εκτός σπιτιού, για την οποία δανείστηκε 100.000 από την μητέρα του και διάφορους φίλους.


Εμπνεύστηκε από τη δική του γάτα, την Padmé, η οποία συνηθίζει να δραπετεύει από την ταράτσα για να κάνει περιπάτους στη γειτονιά.

"Με ποιον κάνει παρέα; Έχει άραγε κοπέλα;" αναρωτιόταν ο Τεχέιρα και αποφάσισε να λύσει τις απορίες του εμπράκτως.

Τοποθέτησε στο περιλαίμιό της την κάμερα και από το βίντεο είδε πώς η γάτα του το σκάει από το σπίτι, πώς αποφεύγει το σκύλο στην αυλή, καθώς και τις τσάρκες της στις στέγες του Παρισιού.

Η κάμερα Eyenimal στοιχίζει 100 ευρώ και σύμφωνα με τον Guardian πουλάει πλέον γύρω στα 1.000 κομμάτια το μήνα.

Ζυγίζει μόλις 35 γραμμάρια, διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και μπορεί να αποθηκεύει βίντεο διάρκειας 2,5 ωρών στην ενσωματωμένη μνήμη των 4 Gigabyte.

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει το βίντεο στον υπολογιστή μέσω θύρας USB.

Να σημειωθεί ότι η κάμερα μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμα και στις περιπτώσεις των δίποδων που δεν φεύγουν από το σπίτι, καθώς μπορεί να βιντεοσκοπήσει τις σκανδαλιές που κάνουν όταν φεύγουν οι ιδιοκτήτες τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου